Starinska pogača bez kvasca je veoma ukusna i rastresita, ali samo ako je napravite na ovaj način:

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml kiselog mleka
  • 500 ml kisele vode
  • malo soli

Priprema: U brašno dodajte so i prašak za pecivo pa sve izmešajte rukom dobro. Zatim dodajte kiselo mleko i postepeno dok mesite testo rukom, dodajte pomalo kisele vode sve dok ne umesite svo brašno.

Da biste lakše umesili pogaču, testo podelite na dva dela pa svaki deo premesite na radnom pultu.

Testo rastanjite rukom, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Bonus video:

03:36
Zdrav recept iz putopisa Marka Pola Izvor: Kineska medijska grupacija
03:36
Zdrav recept iz putopisa Marka Pola Izvor: Kineska medijska grupacija

Ukoliko nemate hleba u kući, napravite beskvasnu pogaču koja se sprema za pola sata

Ukoliko nemate hleba u kući, napravite beskvasnu pogaču koja se sprema za pola sata