MONAŠKA PUNJENA POGAČA: Posni obrok kojem nema mane - Rastresito testo i bogat fil koji se topi u ustima

Tokom posta najveći problem je osmisliti posni doručak, zato vam donosimo ideju za manastirsku pogaču

Recepti
Autor:
MONAŠKA PUNJENA POGAČA: Posni obrok kojem nema mane - Rastresito testo i bogat fil koji se topi u ustima
Recept za punjenu posnu manastirsku pogaču, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za testo:

  • 500-600grama brašna
  • 2 male kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 25gr kvasca
  • 50 ml ulja
  • 300ml vode

Sastojci:

  • 4-5 šargarepe
  • 1/2 svež kupus
  • 2 paprike
  • 200 ml sosa od paradajza
  • malo ulja i začina

Priprema: Od brašna, soli, šećera, kvasca i vode umesite glatko testo koje ćete podeliti na 2 jednaka dela. Ostavite da odstoji pa onda razvaljajte u pleh i filujte.

Fil pravite tako što izrendate šargarepu, sitno iseckate kupus i paprike propržite na ulju i dodate paradajz sos. Punite testo i bockate ga po vrhu, premažete uljem i pečete na 200 stepeni oko pola sata do 40 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs