STARINSKI RECEPT ZA SLADOLED TORTU: Poslastica koja će vas rashladiti i zasladiti, a savršeno je ukusna i lagana

Postoje mnoge verzije sladoled torte, a mi vam donosimo provereni starinski recept za ovu preukusnu poslaticu.

Recepti
Autor:
STARINSKI RECEPT ZA SLADOLED TORTU: Poslastica koja će vas rashladiti i zasladiti, a savršeno je ukusna i lagana
Najbolji recept za sladoled tortu, Foto: Printscreen/youtube

Sladoled torta mnogima je bila omiljena poslastica iz detinjstva, a naše bake i mame pripremale su je za posebne prilike. Ukoliko tražite poslasticu kojom ćete obradovati vaše ukućane, kremsta i ukusna Sladoled torta je pravo rešenje.

Sastojci:

Za kore:

  • 15 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 300 ml mleka

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 100 g margarina
  • 3 kesice vanilin šećera

I još:

  • 100 g šlag krema od vanile
  • 200 ml mleka
    Torta je savršeno ukusna
    Torta je savršeno ukusna foto: Printscreen/youtube

Priprema:

5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (35x25), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je sa 100 ml hladnog mleka. Na isti način napraviti još dve kore.

Žumanca dobro umutiti sa 150 g prah šećera i vanilin šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje, da se zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi. Maslac, margarin i 100 g prah šećera umutiti pa te dve mase izmešati. Na tacnu staviti koru, preko fil (trećinu ukupne količine), opet koru pa fil...3 kore, 3 reda fila. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

(Stil/Recepti.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs