Ćufte i pljeskavice su uvek rado viđeni specijaliteti na našoj trpezi. Iako smo sigurni da svaka domaćica ima svoj provereni recept kako da budu savršeno ukusne, nikada nije na odmet isprobati neki novi trik koji će omiljeni jelo učiniti još lepšim.
Uvek je dobro eksperimentisati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da ukus dovedu do savršenstva. Mnogi profesionalni kuvari dodaju jedno povrće u meso, kako bi ono bilo što ukusnije.
Taj tajni sastojak je najobičniji crni luk. Iseckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek, piše Stvar ukusa.
Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo blago propržiti.
Pored crnog luka i rednani krompir može da poboljša ukus ćuftama i faširanim šniclama.