Ljudi iz Dalmacije poznati su kao veliki gurmani, pa vam danas donosimo način na koji oni spremaju punjene paprike.
Potrebno:
- 1 kg mlevenog junećeg mesa
- 12-13 žutih paprika - babura
- 1 šoljica pirinča
- 2-4 kašike smeše od mlevene slanine, belog luka i peršuna
- Pola kilograma crnog luka
- 1 šoljica paradajz pirea
- so i malo ulja
- 2 kašike brašna za zapršku
- 1 par dalmatinskih domaćih kobasica
- 200 grama seckanog pršuta
- 1 kašika suvog začina
Priprema: Propržite na masnoći crveni luk. Ohladite ga pa ga dodajte u mleveno meso, sa pirinčem, soli i suvim začinom, ali dodajte i smesu od slanine, peršuna i belog luka. Očišćene paprike punite mesom. Stavite iz u dublji lonac, nalijte malo vode, pa dodajte kobacise i pršut. Kuvajte ih oko 15 minuta pa dodajte i paradajz pire. Nakon 2 sata laganog krčkanja dodajte zapršku pa kuvajte još 15ak minuta.