PUNJENE PAPRIKE NA DALMATINSKI NAČIN: Nema ukusnijeg ručka od ovog, a pravi se veoma lako i brzo

Ako ne volite da spremate sarmu, napunite paprike, ali po starom dalmatinskom receptu i sigurno nećete pogrešiti

Recepti
Autor:
PUNJENE PAPRIKE NA DALMATINSKI NAČIN: Nema ukusnijeg ručka od ovog, a pravi se veoma lako i brzo
Foto: Bakina kuhinja

Ljudi iz Dalmacije poznati su kao veliki gurmani, pa vam danas donosimo način na koji oni spremaju punjene paprike.

Potrebno:

  • 1 kg mlevenog junećeg mesa
  • 12-13 žutih paprika - babura
  • 1 šoljica pirinča
  • 2-4 kašike smeše od mlevene slanine, belog luka i peršuna
  • Pola kilograma crnog luka
  • 1 šoljica paradajz pirea
  • so i malo ulja
  • 2 kašike brašna za zapršku
  • 1 par dalmatinskih domaćih kobasica
  • 200 grama seckanog pršuta
  • 1 kašika suvog začina

Priprema: Propržite na masnoći crveni luk. Ohladite ga pa ga dodajte u mleveno meso, sa pirinčem, soli i suvim začinom, ali dodajte i smesu od slanine, peršuna i belog luka. Očišćene paprike punite mesom. Stavite iz u dublji lonac, nalijte malo vode, pa dodajte kobacise i pršut. Kuvajte ih oko 15 minuta pa dodajte i paradajz pire. Nakon 2 sata laganog krčkanja dodajte zapršku pa kuvajte još 15ak minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs