ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Brzo se sprema, nema pečenja a njen kremast ukus osvojiće sva vaša čula

Odlična čokoladna torta sa gotovim korama, kremasta je i neodoljiva.

Recepti
Autor:
ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Brzo se sprema, nema pečenja a njen kremast ukus osvojiće sva vaša čula
Brza čokoladna torta sa gotovim korama bez pečenja, Foto: printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Jednostavan recept za odličnu čokoladnu tortu koja će vas očarati svojom mekoćom, finoćom i prepoznatljivim ukusom mlevenog keksa. Brzo se priprema a idealno je osveženje kada se lepo ohladi u frižideru.

SASTOJCI:

  • - 700 gr vincinni kora
  • - 700 gr kisele pavlake
  • - 200 gr secera u prahu
  • - 300 gr mlevenog keksa
  • - 450 ml cokoladnog mleka
  • - 300 gr slag kreme u prahu sa ukusom slatke pavlake
  • - 600 ml hladne gazirane vode

DEKORACIJA:

  • - 200 gr slag kreme u prahu sa ukusom slatke pavlake
  • - 400 ml hladne gazirane vode

PRIPREMA:

Pavlaku pomešamo sa šećerom u prahu, dobro izmešamo da nema grudvica. Zatim u to dodamo mleveni keks, dobro sjedinimo pa podelimo na dva dela.

Umutimo mikserom šlag krem sa kiselom vodom, zatim podelimo na dva dela. Uzmemo naše gotove kore, stavimo jednu u pleh, okrenemo je na hrapavu stranu i potom je izbockamo čačkalicom. Ravnomerno je prelijemo sa 150ml čokoladnog mleka.

Čokoladna torta
foto: printscreen/youtbe/ Kuhinja Sunčane Staze

Prvi deo fila sa mlevenim keksom premažemo preko kore i poravnamo. Zatim preko toga premažemo prvi deo šlag krema. Dodamo preko toga drugu koru i ponovo je izbockamo. Prelijemo sa 150ml čokoladnog mleka. Premažemo preko toga preostali fil sa keksom pa zatim i fil sa šlagom i poravnamo sve.

Dodamo i treću koru i izbockamo je i prelijemo sa ostatkom čokoladnog mleka. Tortu zatim ostavimo u frižideru da se dobro stegne tokom noći. Umutimo šlag krem za dekoraciju i premažemo celu tortu.

Sa ovim provereno dobrim receptom nema greške! Uživajte u neodoljivom ukusu ove torte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs