TROSTRUKI KREMASTI UŽITAK: Samo ime ovog kolača govori da vam je uživanje u njemu zagarantovano jer je lagan i preukusan

Predivan kolač idealan za prazničnu i slavsku trpezu kao i različite vrste proslava.

Recepti
Autor:
TROSTRUKI KREMASTI UŽITAK: Samo ime ovog kolača govori da vam je uživanje u njemu zagarantovano jer je lagan i preukusan
Kolač trostruki užitak, Foto: breaD

Sezona je slava i proslava a sa trostrukim kremastim užitkom prosto nema greške. Njegovo ime vam poručuje da se prosto topi u ustima i da ćete uživati u svakom zalogaju.

Lagane teksture, kremast, kolač koji će obožavaće cela porodica ali i gosti. Uvrstite ga u svoju prazničnu trpezu.

Sastojci

Kora:

  • 6 belanca
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike prezle
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 6 žumanca
  • 200 g šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 700 g mleka
  • 1 margarin
  • 100 g čokolade
  • 200 g keksa

Dekoracija:

100 g čokolade

Priprema:

Kora: Umutiti 6 belanca sa 200 g šećera, dodati orahe, prašak za pecivo, brašno i prezle.

Sipati u podmazan pleh i peći.

Fil: Umutiti 6 žumanaca sa 200 g šećera, zatim dodati puding, 2 kašike brašna i skuvati u 700 g mleka. Kada se ohladi dodati umućen margarin.

Fil podeliti na dva dela, jedan ostaje žut, a u drugi deo, dodati otopljenu čokoladu.

Redjati: Kora, braon fil, keks, žuti fil.

Odozgo narendati čokoladu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs