Sezona je slava i proslava a sa trostrukim kremastim užitkom prosto nema greške. Njegovo ime vam poručuje da se prosto topi u ustima i da ćete uživati u svakom zalogaju.
Lagane teksture, kremast, kolač koji će obožavaće cela porodica ali i gosti. Uvrstite ga u svoju prazničnu trpezu.
Sastojci
Kora:
- 6 belanca
- 200 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- 2 kašike prezle
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 6 žumanca
- 200 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 2 kašike brašna
- 700 g mleka
- 1 margarin
- 100 g čokolade
- 200 g keksa
Dekoracija:
100 g čokolade
Priprema:
Kora: Umutiti 6 belanca sa 200 g šećera, dodati orahe, prašak za pecivo, brašno i prezle.
Sipati u podmazan pleh i peći.
Fil: Umutiti 6 žumanaca sa 200 g šećera, zatim dodati puding, 2 kašike brašna i skuvati u 700 g mleka. Kada se ohladi dodati umućen margarin.
Fil podeliti na dva dela, jedan ostaje žut, a u drugi deo, dodati otopljenu čokoladu.
Redjati: Kora, braon fil, keks, žuti fil.
Odozgo narendati čokoladu.