Savršena ideja za ručak je upravo ova za piletinu na mađarski način:
Sastojci:
- 1kg piletine
- 150-200gr dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 3 paprike
- 400-500gr. paradajza
- 100ml. belog vina
- 200ml. vode
- Začini: so, suvi začin, ljuta ili slatka začinska paprika, biber.
- Po vašem ukusu možete dodati 1-2 kašike senfa.
Priprema: Piletinu usolite i dodajte joj začine po želji i ostavite je u frižideru da upije sve začine. Zatim u tiganju propržite slaninu. Izvadite slaninu na tanjir, a u masnoći koja je ostala iza nje dinstajte crni luk i šargarepu, a potom dodajte paprike, a onda i paradajz pa sve dinstajte dok se ne napravi sataraš. Dodajte beli luk i piletinu. Dodajte vino i vodu i ostavite da se sve krčka dok se piletina ne raspadne. Dodajte slaninu i svež peršun. Sve dinstajte još malo i poslužite toplo.