ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan

Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta

Recepti
Autor:
ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine mašković

Ako ne znate šta da spremite za ručak, naš predlog je starinski čorbadžijski gulaš.

Potrebno je:

  • 1 kg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 sveža zelena paprika
  • Ulje
  • 300-400gr. šampinjona
  • 5 čorbadžijske paprike
  • 1 čaša od 250ml. iseckanog i oljuštenog paradajza
  • 200ml. belog vina
  • So
  • 100-150gr. sira
  • 4-5 jaja
  • So, začinska crvena paprika, peršun.

Priprema: U dublji tiganj stavite ulje, pa propržite meso, luk, paprike, šampinjone, čorbadžijske paprike i ostavite sve da se krčka. Zatim dodajte belo vino i začine. Nakon što voda ispari dodajte sir, a potom i jaja. Poklopite sve pa ostavite da se još malo isprži ovaj bogati ručak. Poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs