Potrebno je:
- 4 jaja (podelite ih na žumanca i belanca)
- 75 grama šećera
- 75 grama maslaca
- 170 grama mlevenog keksa
Fil:
- 500 grama svežih jagoda
- 75 grama pšeničnog griza
Fil 2.:
- 4 belanca
- prstohvat soli
- 2 kašike soka od limuna
- 150 grama šećera
- 100 grama pšeničnog brašna
- 500 grama grčkog jogurta
Fil 3.
- Crna čokolada
- Maslac
Priprema: Razdvojite jaja na žumance i belance. Umutite žumanca i dodajte im šećer, a onda i rastopljen maslac i mleveni keks. Sve umutite pa preručite u pleh.
Očistite jagode i iseckajte ih pa ih izmešajte sa grizom. Smesu od jagoda stavite na smesu od jaja i keksa.
U belance dodajte prstohvat soli pa umitite penasto. Dodajte i šećer i sok od limuna. Kada umutite sve dodajte belancu i brašo i vanilin šećer pa potom i grčki jogurt. Belu smesu stavite preko jagoda i pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni Celzijusa oko pola sata. Potom rastopite čokoladu i maslac i prelijte preko kolača.
Bonus video: