Potrebno:
- 5 jaja;
- 5 kašika šećera;
- 5 kašika brašna;
- 2 kašike kakaa;
- 1 prašak za pecivo;
Za preliv:
- 250g šećera
- 500 ml vode
- vanilin šećer
Za fil:
- 500ml mleka,
- 5 kašika brašna,
- 100 g šećera,
- 1 vanilin šećer.
Priprema: Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti skuvanim sirupom od 250 g šećera, 500 ml vode, 1 vanilinog šećera. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Fil: Od 0,5 l mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilinog šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi, dodati mu 250 g putera umućenog sa 1 kašikom šećera u prahu. Beli fil sipati preko kore. Preko belog fila preliti 3 štangle čokolade rastopljene sa malo putera.