OVAKO SE PRAVI NAJBRŽI PEKMEZ OD JAGODA: Džem iz rerne se pravi bez imalo muke, a dobijete najbolji fil za palačinke

Džem od jagoda možete da napravite u rerni i to veoma jednostavno i lako

Recepti
Autor:
OVAKO SE PRAVI NAJBRŽI PEKMEZ OD JAGODA: Džem iz rerne se pravi bez imalo muke, a dobijete najbolji fil za palačinke
Kako se sprema džem od jagoda?, Foto: Shutterstock

Počela je sezona voća, a prve su nam stigle jagode. Ukoliko vam je preteklo ovog slasnog voća ili želite da napravite najukusniji džem koji se koristi kao fil za palačinke isprobajte ovaj recept:

Potrebno:

  • 2 kg jagoda
  • 1 kg šećera

Priprema: Očistite voće i poredajte ga u dublju tepsiju ili šerpu koja može da stane u rernu. Zatim pospite po vrhu šećer, promešajte i stavite u zagrejanu rernu na 150 stepeni Celzijusa i pustite da se lagano krčka. Ako se setite povremeno promešajte džem. Kada dostigne željenu gustinu, preručite ga u sterilizovane tegle i ostavite da se lagano ohladi.

Tegle čuvajte u frižideru jer džem nema konzervans.

Džem od jagoda
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs