STARI RECEPT ZA KROFNE: Priprema korak po korak - Uspevaju baš svima, a testo je meko i ne ubija ulje

Ovako dobijene krofne možete filovati po želji, a često se svi odluče da ih jedu samo sa šećerom

Recepti
Autor:
STARI RECEPT ZA KROFNE: Priprema korak po korak - Uspevaju baš svima, a testo je meko i ne ubija ulje
Kako se prave krofne korak po korak?, Foto: Printscreen/youtube/bakina kuhinja

Baka Jela nam je otkrila stari provereni recept za krofne. Evo kako teče priprema korak po korak:

Potrebno je:

  • 15 gr kvasca
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica šečera
  • 2 jaja
  • 1 kockica maslaca
  • korica limuna
  • 3 lončeta od 200 g brašna

Priprema: Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac, malo soli, koricu limuna i brašno. Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate pa saviti u loptice i staviti na papir za pećenje. Ostaviti opet da malo poraste i pržite.

U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom pa papir vaditi posle par sekundi. Okrenuti kad porumene. Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće. Posuti prah šećerom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs