Torta sa jagodama i piškotama je preukusna, a toliko lagana poslastica, da osvežava na poseban način, zato je idealna za vrele letnje dane. Nema pečenja vrlo jednostavno se pravi, a najviše strpljenja vam treba da sačekate da se stegne u frižideru. Uvek se traži parče više, a ne mogu da joj odole ni najveći sladokusci.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 600 g jagoda (mogu i smrznute)
- 200 g piškota
- mleko za umakanje piškota
Način pripreme:
Prvo umutiti samo slatku pavlaku mikserom. Posebno umutiti mikserom kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Sjediniti obe smese, ali ne mikserom, već varjačom. U kalup prečnika 26cm poređati piškote koje ste prethodno umočili u mleko, tako da prekriju dno. Premazati piškote polovinom fila, pa preko staviti jagode, malo ih rukom utisnuti pa premazati ostatkom fila i dekorisati po želji. Ostaviti tortu 3-4h u frižideru kako bi se stegla.
( Stil / Stvar Ukusa )