KATARININ RECEPT ZA TORTU S JAGODAMA I PIŠKOTAMA ODUŠEVIO SRPKINJE: Tako je kremasta i osvežavajuća, GOTOVA ZA 20 MINUTA

Recept za brzu tortu sa piškotama i jagodama obavezno zapišite, možete ga iskoristiti u bilo kojoj prilici, jer svi obožavaju ovaj slatkiš.

Recepti
11:50h Autor:
KATARININ RECEPT ZA TORTU S JAGODAMA I PIŠKOTAMA ODUŠEVIO SRPKINJE: Tako je kremasta i osvežavajuća, GOTOVA ZA 20 MINUTA
Recept za brzu tortu sa piškotama i jagodama, Foto: KATARINA VOJINOVIĆ

Torta sa jagodama i piškotama je preukusna, a toliko lagana poslastica, da osvežava na poseban način, zato je idealna za vrele letnje dane. Nema pečenja vrlo jednostavno se pravi, a najviše strpljenja vam treba da sačekate da se stegne u frižideru. Uvek se traži parče više, a ne mogu da joj odole ni najveći sladokusci.

jagode, torta od jagoda
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 600 g jagoda (mogu i smrznute)
  • 200 g piškota
  • mleko za umakanje piškota
Piškote
foto: Profimedia

Način pripreme:

Prvo umutiti samo slatku pavlaku mikserom. Posebno umutiti mikserom kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Sjediniti obe smese, ali ne mikserom, već varjačom. U kalup prečnika 26cm poređati piškote koje ste prethodno umočili u mleko, tako da prekriju dno. Premazati piškote polovinom fila, pa preko staviti jagode, malo ih rukom utisnuti pa premazati ostatkom fila i dekorisati po želji. Ostaviti tortu 3-4h u frižideru kako bi se stegla.

( Stil / Stvar Ukusa )

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs