Čokoladne torte obično važe za omiljene slatkiše svih sladokusaca, ali je ova zaista posebna! Ima ukus koji se ne zaboravlja, i kada je budete probali, sigurno će postati obavezni deo vaše treze za sve bitne događaje!
Sastojci za palačinke:
- 4 jaja
- 50g šećera
- prstohvat soli
- 20g kakaa
- 190g brašna
- 70g putera
- 500ml toplog mleka
Fil sa mlevenim keksom:
- 50g bele čokolade
- 100ml slatke pavlake
- 100g mlevenog keksa

Čokoladni fil:
- 150g crne čokolade
- 300ml slatke pavlake
- 30g putera
Način pripreme:
Najpre pripremite smesu za palačinke. Jaja umutite mikserom sa šećerom. Potom kroz rešetku prosejte brašno i kakao u smesu. Umutite, pa dodajte otopljeni puter. Potom postepeno dodajte toplo mleko i mešajte žicom dok se smesa ne sjedini. Protom je procedite kroz rešetku i odložite u frižider na pola sata. Za to vreme pripremite fil od čokolade. Zagrejte slatku pavlaku pa njome prelijte čokoladu i puter. Mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Odložite zatim i fil u frižider.

Nakon pola sata izvadite smesu za fil i mutite mikserom dok ne dobijete lepu, vazdušastu masu. Za drugi fil umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte mleveni keks i istopljenu belu čokoladu. Sve dobro izmešajte i odložite u frižider. Palačinke pecite u nepodmazanom tiganju i pažljivo ih okrećite, jer su malo mekše. Bez obzira što su meke, neće pucati i neće se lepiti. Ostavite palačinke da se ohlade, pa ih premazujte naizmenično filovima i ređajte jednu na drugu, dok ne potrošite sav materijal. Gotovu tortu dobro rashladite i pre služenja je pospite kakaom.