PREUKUSNO!

ČOKOLADNA TORTA OD PALAČINKI KOJA JE OSVOJILA SVE DOMAĆICE POSLE PRVOG PRAVLJENJA: Kažu da lepši slatkiš nisu probale

Spoj čokolade i palačinki je provereno dobra kombinacija, zar ne?

Recepti
17:39h Autor:
ČOKOLADNA TORTA OD PALAČINKI KOJA JE OSVOJILA SVE DOMAĆICE POSLE PRVOG PRAVLJENJA: Kažu da lepši slatkiš nisu probale
Kako se pravi čokoladna torta od palačinki?, Foto: Printscreen Instagram - mali_zalogaji_srece

Čokoladne torte obično važe za omiljene slatkiše svih sladokusaca, ali je ova zaista posebna! Ima ukus koji se ne zaboravlja, i kada je budete probali, sigurno će postati obavezni deo vaše treze za sve bitne događaje!

Sastojci za palačinke:

  • 4 jaja
  • 50g šećera
  • prstohvat soli
  • 20g kakaa
  • 190g brašna
  • 70g putera
  • 500ml toplog mleka

Fil sa mlevenim keksom:

  • 50g bele čokolade
  • 100ml slatke pavlake
  • 100g mlevenog keksa
Čokoladna torta
foto: Printscreen Instagram - mali_zalogaji_srece

Čokoladni fil:

  • 150g crne čokolade
  • 300ml slatke pavlake
  • 30g putera

Način pripreme:

Najpre pripremite smesu za palačinke. Jaja umutite mikserom sa šećerom. Potom kroz rešetku prosejte brašno i kakao u smesu. Umutite, pa dodajte otopljeni puter. Potom postepeno dodajte toplo mleko i mešajte žicom dok se smesa ne sjedini. Protom je procedite kroz rešetku i odložite u frižider na pola sata. Za to vreme pripremite fil od čokolade. Zagrejte slatku pavlaku pa njome prelijte čokoladu i puter. Mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Odložite zatim i fil u frižider.

Čokoladna torta
foto: Printscreen Instagram - mali_zalogaji_srece

Nakon pola sata izvadite smesu za fil i mutite mikserom dok ne dobijete lepu, vazdušastu masu. Za drugi fil umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte mleveni keks i istopljenu belu čokoladu. Sve dobro izmešajte i odložite u frižider. Palačinke pecite u nepodmazanom tiganju i pažljivo ih okrećite, jer su malo mekše. Bez obzira što su meke, neće pucati i neće se lepiti. Ostavite palačinke da se ohlade, pa ih premazujte naizmenično filovima i ređajte jednu na drugu, dok ne potrošite sav materijal. Gotovu tortu dobro rashladite i pre služenja je pospite kakaom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs