NAJBOLJI RECEPT ZA ŠEHEREZADA TORTU KOJA SE NE PEČE: Neverovatno je kremasta i ukusna, a pravi se za 20 MINUTA

Najbolji recept za Šeherzada tortu koji ste ikad probali!

Recepti
22:36h Autor:
NAJBOLJI RECEPT ZA ŠEHEREZADA TORTU KOJA SE NE PEČE: Neverovatno je kremasta i ukusna, a pravi se za 20 MINUTA
Najbolji recept za Šeherzada tortu, Foto: Printscreen Youtube - Simply Delicious (Jednostavno Ukusno)

Šeherzada tortu je jedna od omiljenih poslastica koja se nalazi na trpezi u brojnim svečanim situacijama. Obično se pojede munjevitom brzinom, zato vam donosimo najbolji recept po kojem je gotova za 20 minuta, a kore se ne peku!

Sastojci:

  • 2 pakovanja turskog keksa
  • 4 kesice pudinga od karamele
  • 1 margarin
  • 10 kasika sećera
  • 500 g šlag krema
  • 2 l mleka

Priprema:

Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera. Sačekati dok se skroz ohladi.

Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Dobro umutiti mikserom da se dobije lepa, kremasta masa. Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500 g šlag krema.

Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre punjen čokoladom. Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući vlagu od fila.

U veći poslužavnik poređajte keks. Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag krem. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve tako dok ne potrošite materijal. Kod mene je imalo 4 reda keksa.

Na zadnji red stavljati fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs