I oni koji ne znaju ništa je naprave: Najjednostavnija torta, a toliko ukusna da ćete trčati po nove sastojke

Donosimo vam recept za najjednostavniju tortu koju svi mogu da naprave, a pritom je toliko ukusna da ćete jedva čekati da je napravite ponovo.

Recepti
Autor:
I oni koji ne znaju ništa je naprave: Najjednostavnija torta, a toliko ukusna da ćete trčati po nove sastojke
Foto: Printskrin@Kuvaj uživo/ YouTube

Ova torta važi za jednu vrhunsku poslasticu, koja je omiljeni dezert u mnogim domovima.

Huanita torta je jedna od omiljenih poslastica, kako domaćicama, tako i svim ukućanima. Domaćicama zato što se sprema jako brzo i lako, a ukućanima zato što je čarobnog ukusa. Vrlo je zahvalna takođe, jer i oni koji nikada nisu pravili torte, mogu očas posla da savladaju ceo proces i budu pravi majstori.

Pogledajte recept za ovaj slatkiš.

Bela Huanita
foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • Napolitanke - oko 200 grama
  • Šećer -10 kašika šećera
  • Mleko - 1 litar
  • Želatin - dve kesice
  • Šlag - oko pola kilograma

PRIPREMA

Za početak, prvo skuvajte mleko i šećer, a želatin razmutite sa malo vode. Kad se malo ohladi mleko, onda dodajte obe kesice želatina. Sve zajedno onda pretočite u neku veću posudu i mutite par minuta. Zatim dodajte i oko 400 grama šlaga.

Tepsiju obložite providnom folijom i tu sipajte jedan deo te bele smese. Izmrvite napolitanke i dodajte ih u ostatak smese.

Sve to dobro pomešajte kako bi se lepo sjedinilo, i onda sipajte u kalup. Odložite u frižider da postane malo čvršće. Mikserom umutite preostali šlag (oko 100 grama) i mleko, pa kad se torta ohladi u frižideru, preostaje vam samo da je izvadite i ukrasite šlagom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs