PROVERENO NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Idealan letnji ručak pun vitamina, svi mogu da ga jedu BEZ GRIŽE SAVESTI

Mislimo da ćete se složiti sa konstatacijom da ne postoji savršenije letnje jelo!

Recepti
16:29h Autor:
PROVERENO NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Idealan letnji ručak pun vitamina, svi mogu da ga jedu BEZ GRIŽE SAVESTI
Recept za najbolji sataraš, Foto: Printscreen Youtube / Recepttura

Satarš je omiljeno jelo gotovo svima tokom visokih temperatura, jer sadrži puno povrća i osvežava. Osim toga, retko ko može da odolovi takvom ukusu, a odlično se kombinuje i sa bilo kojom vrstom mesa.

Paprike, Bašta
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 veća crvena luka
  • 4 žute paprike
  • 4 zelene paprike
  • 6 paradajza
  • suncokretovo ulje za prženje
  • so
  • biber

Priprema:

Prvo treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu. U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa. Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela.

Kada voda proključa maknuti je sa strane, te u nju oprezno staviti paradajz. Ostaviti ih u vodi dok se drugo povrće čisti i seče.

Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve. Zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice. Na isti način pripremiti i zelene paprike.

Zatim izvaditi paradajze iz vode te im ukloniti kožicu i naseći na kockice. U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje. Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje.

Potom ubaciti žutu, pa zelenu papriku. Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta. U posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da kuva oko 30 minuta. Za to vreme voda u satarašu će se redukovati. Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još 5 minuta.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs