ZAPEČENA BORANIJA SA PILETINOM: Kremast i sočan ručak, a niko neće ni provaliti da je u pitanju boranija

Boranija je veoma zdrava mahunarka koja treba obavezno da se nađe na našem meniju jednom nedeljno

Recepti
13:20h Autor:
ZAPEČENA BORANIJA SA PILETINOM: Kremast i sočan ručak, a niko neće ni provaliti da je u pitanju boranija
Boranija sa piletinom, Foto: Printscreen/youtube

Boraniju će svi obožavati ako je spremite na ovaj neobičan način:

Potrebno je:

  • 900 gr boranije (dve kesice)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • Oko pola kg pilećeg filea
  • 1 veća šargarepa
  • Ulje
  • Malo vode
  • 2 jajeta
  • 1 kisela pavlaka
  • so, biber
  • Malo mleka

Priprema: Boraniju kuvajte jedno 10ak minuta, a potom je procedite. Izdinstajte luk i šargarepu, pa dodajte pileći file sitno seckan, a potom i boraniju. Umutite jaja i pavlaku i malo mleka pa prelijte preko boranije. Sve stavite u rernu i pecite na 200 C dok ne porumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs