PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti

Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti

Recepti
Autor:
PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Prevrnuti kolač od jabuka, Foto: Printscreen/youtube

Ovo je jedan od divnih domaćih sezonskih kolača kojem niko ne može odoliti:

Sastojci:

  • 1,5kg jabuka
  • 100g grožđica potopljenih u rum
  • 19 kašika šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 50g putera
  • 5 jaja
  • 1dl mleka
  • 1dl ulja
  • 8 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2dl vode
  • 2 šlag pena
  • orasi

Priprema: Jabuke oljuštite i isecite na krupnije komade pa poređajte po dnu tepsije. Po njima pospite u rum natopljeno suvo grožđe, a potom i nekliko kašika šećera. Pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40 minuta. Dok se jabuke peku, napravite biskvit. Umutite belanca i šećer, a onda dodajte cimet, puter, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i žumance. Preko ispečenih jabuka prelijte smesu za biskvit. Pecite još 20 minuta. Umutite šlag od šlag pene i vode.

Ispečen kolač izvadite iz rerne pa ga "istresite" na tacnu, tako da sada jabuke dođu kao gornji sloj. Preko kolača stavite šlag, a potom i seckane orahe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs