BILO DA GA ZOVETE SATARAŠ ILI BEĆARAC, NEMA BOLJEG OD OVOG: 1 sastojak čini da bude kremast i neodoljivo ukusan

Otkrivamo vam sastojak koji sataraš čini najboljim. Biće kremastiji i slasniji, a veoma je jednostavno.

Recepti
Autor:
BILO DA GA ZOVETE SATARAŠ ILI BEĆARAC, NEMA BOLJEG OD OVOG: 1 sastojak čini da bude kremast i neodoljivo ukusan
Sastojak koji sataraš čini najboljim, Foto: Printscreen Youtube/ SOS Kitchen

Ukusom bogati sataraš jedno je od onih jela koje veliki broj ljudi najradije priprema tokom leta, čim stigne sezona paprike i paradajza. Savršen je za lagani, a opet jako fini ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije. I što je najvažnije, svi će u njemu uživati.

Sastojci:

  • 3 veće glavice crnog luka
  • 1/2 kg paprika
  • 1 kg paradajza
  • so i biber, malo šećera
  • kockica putera

Priprema

Na ulju se izdinsta luk, pa se doda paprika. Kada paparika omekša dodaje se paradajz sečen na kockice. Dodati sve začine i kockicu putera koja će učiniti da sataraš bude ukusniji i kremastiji. Sve se dinsta 20-ak minuta, a onda se temperatura na minimum pa se ostavi sataraš da se krčka još jedno 5 minuta, ali poklopljen.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs