NAJLEPŠA DOMAĆA ČORBICA: Toliko je ukusna da ne možete da se zasitite i stalno biste mogli da jedete još

Najlepši ručak na kašiku je domaća čorbica od sočiva koju morate da spremite svojoj porodici

Recepti
Autor:
NAJLEPŠA DOMAĆA ČORBICA: Toliko je ukusna da ne možete da se zasitite i stalno biste mogli da jedete još
Kako se sprema sočivo?, Foto: Printscreen/youtube/bakina kuhinjka

Od jela na kašiku - domaće sočivo je ubedljivo najukusniji obrok.

Potrebno je:

  • 300 gr sočiva
  • 2 glavice luka
  • 1 šargarepa
  • 1 zelena paprika
  • malo lovorovog lista
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica suve začinske paprike
  • suvog začina
  • 200 gr suvih rebara ili suve slanine
  • malo ulja

Priprema: Sočivo očistiti i oprati u nekoliko voda. Naliti vodom dodati glavicu luka sitno seckanog, lovorov list, papriku, šargarepu na kolutove i suva rebra. Kuvati na srednoj temperaturi oko 40 min.

Napraviti zapršku tako što ćete na ulju propržiti glavicu sitno seckanog luka, pa dodati brašno i na kraju začinsku papriku. Na kraju dodati malo suvog začina i soli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs