RECEPT ZA NAJLEPŠU GIBANICU: Hrskava i puna fila, sve domaćice će vam pozavideti

Tradicionalna gibanica sa sirom priprema se sa svega nekoliko sastojaka, a ovo je najlepši recept.

Recepti
Autor:
RECEPT ZA NAJLEPŠU GIBANICU: Hrskava i puna fila, sve domaćice će vam pozavideti
Recept za najlepšu gibanicu, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Najbolji recept za gibanicu je onaj koji ćete jednostavno spremiti i koji će vašim nepcima pružiti apsolutno zadovoljstvo pri svakom zalogaju. Za tradicionalanu pripremu ove pite potrebno vam je svega nekoliko sastojka, malo umeća i volje, te će se pred vama naći prava gibanica kojoj će retko ko odoleti!

Sastojci:

  • 500 g kora za gibanicu
  • 350 g sira
  • 3 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 150 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 šoljice vode
    Najlepša domaća gibanica
    Najlepša domaća gibanica foto: IGY THE COOK

Priprema:

Ulupati jaja, dodati sir, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešati. Dodati i kiselu vodu. U pola šoljice vode staviti 1 kašiku ulja, promešati. Time premazati prve dve i poslednje dve kore.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili premazati uljem. Staviti jednu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, staviti i drugu koru, opet malo vode i ulja. Dve kore zguzvati, utopiti ih u fil pa staviti u tepsiju, jednu pored druge. Preko staviti koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Pa opet dve utopljene u fil pa jedna preko i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa dve suve kore, premazati ih mešavinom vode i ulja.

Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja smanjivati temperaturu (do 150 stepeni stepeni). Kad je gotova ostaviti da se prohladi pa seći na parčiće željene veličine i služiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs