TORTA SA PUSLICAMA I JAGODAMA: Letnji desert koji niko neće zaboraviti dugo

Voćna fantazija počinje i završava se sa jagodama i puslicama - lagan slatki zalogaj

Recepti
Autor:
TORTA SA PUSLICAMA I JAGODAMA: Letnji desert koji niko neće zaboraviti dugo
Puslica torta sa jagodama, Foto: michal812 / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrebno:

  • 12 jaja
  • 700g šećera
  • 2 kašike sirćeta ili limunovog soka
  • 1l mleka + za mućenje šlaga
  • 4 pudinga od vanile
  • 250 g margarina
  • 200g keksa (mlevenog)
  • 1kg jagoda
  • 5 kesice šlaga ili 1l slatke pavlake

Priprema kore: Umutiti 6 belanaca sa 300g šećera i jednom kašikom sirćeta. Staviti u već zagrejanu rernu na 220°C i peći 15min, zatim smanjiti na 150°C i sušiti još 1h i 45 min. Tako napraviti još jednu koru.

Fil: Umutiti 12 žumanaca sa 100g šećera, dodati 4 kesice pudinga i 200ml mleka. Sve zajedno dobro mešati mikserom. 800ml mleka staviti na vatru i smesu sa žumancima ukuvati kao puding. Ostaviti na hlađenje.

Umutiti 250g margarina i spojiti sa ohlađenom smesom pudinga. U jednu polovinu pripremljenog fila dodati 200g mlevenog keksa i 5 kašika umućenog šlaga. U drugu polovinu fila ne dodajemo ništa. Podeliti i jedan i drugi fil.

Naseći jagode na listiće, ostaviti par komada za dekoraciju (ako želite).

Slaganje torte: Kora-fil keks-jagode-žuti fil-kora-fil plazma-jagode-žuti fil-šlag.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs