Priprema:
- 170 grama čokoladnog keksa
- 50 grama maslaca/margarina
- 100 grama tamne čokolade
- 500 grama biljne pavlake
- 200 grama kondezovanog mleka
- 2 kašike kakaa
Priprema: Kekse sameljite u blenderu i prebacite u dublju posudu. Dodajte 50 grama rastopljenog maslaca i 1 kašiku pavlake. Dobro promešajte. Prebacite u kalup prečnika 18 cm, dobro utisnite i poravnajte. U posudu stavite 100 grama čokolade i 100 grama pavlake pa rastopite u mikrotalasnoj. 400 grama pavlake izmiksajte pa dodajte 200 grama kondezovanog mleka. Odvojite pola kreme i dodajte joj 2 kašike kakaa. Sada na podlogu u kalupu formirajte okrugle oblike od tamne kreme te ih obrubite rastopljenom čokoladom. Rupe popunite belom kremom i i iscrtajte rastopljenom čokoladom. Zagladite i premažite čokoladom. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Izvadite 20 minuta pre posluživanja.