DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA ZA KOJU SVE SASTOJKE VEĆ IMATE U KUĆI: Najmekše i najvazdužastije testo koje ste ikad probali

Najbolji recept za pogaču iz tiganja - obavezno ga probajte, sigurni smo da 'e vam postati omiljeno!

Recepti
20:03h Autor:
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA ZA KOJU SVE SASTOJKE VEĆ IMATE U KUĆI: Najmekše i najvazdužastije testo koje ste ikad probali
Najbolji recept za pogaču iz tiganja, Foto: Printscreen Youtube - Home Made Recipes

Pogača iz tiganja je toliko ukusna, a veoma lako se pravi, te ćete verovatno na sve ostale slične recepte zaboraviti. Sve sastojke gotovo uvek imate kod kuće, potrebno je samo da izdvojite malo vreme, a vaši ukućani će biti oduševljeni ukusom. Jer, toliko je vazdušasta i mekana da niko ne može da joj odoli.

Sastojci:

  • 300 ml mlake vode
  • 1 kašika šećera
  • 5 gr suvog kvasca
  • 450 gr mekog brašna
  • 1 kašika soli
  • 4 kašike ulja

Način pripreme:

U vodi razmutiti šećer i kvasac. Uzeti posudu u kojoj ćete mesiti pa staviti svo brašno i dodati so. Malo promešati.

Sipati mešavinu vode, kvasca i šećera, pa sve kašikom zajedno sjediniti sa brašnom. Kada se malo zgusnulo umesiti testo. Testo je mekano i po malo lepljivo za ruke. Preliti sa 2 kašike ulja i izmesiti testo dodatno. Ostaviti sat vremena da odstoji. Pouljiti jednom kašikom ulja tiganj u kojem ćete peći. Najbolje je teflonski. Premesiti testo i spustiti ga u tiganj pa stisnuti malo rukama, da testo poravnate, po savetu portala Domaći recepti.

Poklopiti i ostaviti 20 minuta da odstoji. Staviti tiganj na vatru i 15 minuta na laganoj vatri, poklopljeno peći. Zatim 10 minuta peći na srednjoj vatri. Pouljiti veći tanjir, poklopiti tiganj pa pogaču preokrenuti na tanjir. Brzo je vratiti u tiganj. Nagnete tanjir da ona sklizne u tiganj nazad, pa poklopiti i peći još 10 minuta na srednjoj vatri. Nakon 10 minuta izvaditi pogaču/lepinju iz tiganja i ostaviti malo da se prohladi i možete da uživate u sjajnom ukusu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs