Pogača iz tiganja je toliko ukusna, a veoma lako se pravi, te ćete verovatno na sve ostale slične recepte zaboraviti. Sve sastojke gotovo uvek imate kod kuće, potrebno je samo da izdvojite malo vreme, a vaši ukućani će biti oduševljeni ukusom. Jer, toliko je vazdušasta i mekana da niko ne može da joj odoli.
Sastojci:
- 300 ml mlake vode
- 1 kašika šećera
- 5 gr suvog kvasca
- 450 gr mekog brašna
- 1 kašika soli
- 4 kašike ulja
Način pripreme:
U vodi razmutiti šećer i kvasac. Uzeti posudu u kojoj ćete mesiti pa staviti svo brašno i dodati so. Malo promešati.
Sipati mešavinu vode, kvasca i šećera, pa sve kašikom zajedno sjediniti sa brašnom. Kada se malo zgusnulo umesiti testo. Testo je mekano i po malo lepljivo za ruke. Preliti sa 2 kašike ulja i izmesiti testo dodatno. Ostaviti sat vremena da odstoji. Pouljiti jednom kašikom ulja tiganj u kojem ćete peći. Najbolje je teflonski. Premesiti testo i spustiti ga u tiganj pa stisnuti malo rukama, da testo poravnate, po savetu portala Domaći recepti.
Poklopiti i ostaviti 20 minuta da odstoji. Staviti tiganj na vatru i 15 minuta na laganoj vatri, poklopljeno peći. Zatim 10 minuta peći na srednjoj vatri. Pouljiti veći tanjir, poklopiti tiganj pa pogaču preokrenuti na tanjir. Brzo je vratiti u tiganj. Nagnete tanjir da ona sklizne u tiganj nazad, pa poklopiti i peći još 10 minuta na srednjoj vatri. Nakon 10 minuta izvaditi pogaču/lepinju iz tiganja i ostaviti malo da se prohladi i možete da uživate u sjajnom ukusu.