PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Pun belog luka, blitve, mocarele i začina - MIRIŠE FANTASTIČNO

Aromatični hleb koji se puni belim lukom, sirom i blitvom je ukusniji i bolji od bilo koje pite

Recepti
Autor:
PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Pun belog luka, blitve, mocarele i začina - MIRIŠE FANTASTIČNO
Punjeni hleb, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za testo:

  • 650-700gr. glatko brašno
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 30gr. kvasca
  • 1 jaje
  • 300ml. mleka
  • 50ml. ulja

Fil:

  • 250gr mocarele
  • 250-300gr. blanširane blitve
  • 2 glavice belog luka
  • So, biber, peršun, origano, ljuta začinska paprika
  • 200gr putera ili margarina
  • 50ml. maslinovog ulja

Priprema: Aktivirajte kvasac u toplom mleku i sa malo šećera. A potom dodajte jaje, ulje, so i brašno. Kada umesite testo ostavite ga da nadođe oko pola sata.

Pripremite fil tako što ćete blanširati (skuvati) blitvu, dodati 2 glavice belog luka, začine (so, biber, peršun, origano, začinsku papriku), dodati mocarelu izmešati i dodati puter ili margarin.

Razvaljajte testo što šire, a onda premažite sa ovim filom. Preklpite sa još jednim slojem testa pa isecite na kocke i slažite u kalup za hleb tako da dobijete dve vekne.

Premažite umućenim žumancetom i posipati susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta i potom na 180 stepeni Celzijusa oko 30 do 35 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs