MAMINI DEBELI PUFNASTI UŠTIPCI: Savršeni uz slane i slatke priloge, USPEVAJU SVAKOME

Obavezno isprobajte ovaj recept kada vam se sledeći put prijedu uštipci - više nećete koristiti nijedan drugi

Recepti
Autor:
MAMINI DEBELI PUFNASTI UŠTIPCI: Savršeni uz slane i slatke priloge, USPEVAJU SVAKOME
Najbolji recept za uštipke, Foto: Shutterstock

Sastojci: 200 g mekog brašna, 10 g svežeg kvasca, kašičica soli, 150 ml mlake vode, ulje po potrebi.

Priprema: Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa malo brašna.Brašno i so pomešajte, pa dodajte nadošli kvasac u umesite gusto testo. Pazite da ne bude lepljivo, inače će upijati ulje. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.

Testo ostavite da odstoji 15 minuta, pa zagrejte ulje i pržite uštipke odvajajući testo supenom kašikom.

Ulje neka bude vrelo. Vadite na papirni ubrus da se višak ocedi, pa služite uz slatke ili slane priloge - džem, krem, pavlaku, sir, sos po želji...

Nećete ništa manje uživati ni ako ih jedete "same" - toliko su ukusni!

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs