TURSKI PILAV SA PILETINOM: Gurmanski ručak, pun vitamina i minerala - Obožavaju ga svi od 7 do 77 godina

Turski pilav je zdravija vrsta obroka koji morate da spremite barem jednom nedeljno

Recepti
Autor:
TURSKI PILAV SA PILETINOM: Gurmanski ručak, pun vitamina i minerala - Obožavaju ga svi od 7 do 77 godina
Recept za turski pilav, Foto: Pritnscreen/youtube/uradi sam

Kada spremate pilav, možete lako da spremite i domaću supu od piletine koja će vam poslužiti kao predjelo.

Potrebno je:

  • 1 kg pilećih bataka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 paškanat
  • 1 celer
  • 2 šargarepe
  • 3 manje šoljice pirinča
  • So, biber, suvi začin.

Priprema: Pileće batake stavite u lonac sa dosta vode da se kuvaju. Kada se piletina prokuva, izvadite je, a u tu vodu stavite zelen za supu da se kuva.

U tiganju prodinstajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, paškanat i celer. Kada se povrće prodinsta dodajte opran pirinač i začine. Kada pirinač počne da pijanja za dno tiganja, nalijte mu malo bujona iz supe.

Zatim sve prebacite u tepsiju dodajući u taj sastav i ono prokuvano pileće meso. Nalijte sa još supe i zapecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs