Naš današnji predlog su teleće šnicle po receptu Steve Karapandže:

Potrebno je:

  • 8 šnicli,
  • 60 g putera,
  • 1 dl belog vina,
  • 1 dl kisele pavlake,
  • 4 limuna,
  • 1 vezica peršuna,
  • so,
  • sveže mleveni biber

Priprema:

Šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i naglo na maslacu ispecite. Zatim im dodajte malo vode i pustite da se krčkaju dok voda ne ispari. Postupak ponavljajte 3 puta. Zatim napravite sos od limuna. Ostatku masnoće od prženja dodajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta, dodajte pavlaku i sok od 2 limuna. Možete povezati s malo brašna, posolite, pobiberite i na kraju umešajte sitno naseckan peršun.

Ispržene šnicle ukrasite narezanim kriškama limuna, prelijte limunovim sosom i poslužite s kuvanim krompirom.

Bonus video:

Error in getting video.

01:43
JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno  Izvor: Kurir televizija
01:43
JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno  Izvor: Kurir televizija

Stevo Karapandža je omiljeni kuvar na prostorima bivše Jugoslavije, a njegovi recepti su veoma precizni i provereni

Stevo Karapandža je omiljeni kuvar na prostorima bivše Jugoslavije, a njegovi recepti su veoma precizni i provereni