Sastojci:
- * 4 pileća bataka ili 1 ćureći
- * 100 g maslaca
- * 2 struka praziluka ili 3 glavice crnog luka
- * 5 čenova belog luka
- * 1 pomorandža
- * sok od jedne pomorandže
- * so, biber
- * 2 kašičice šećera
- * začinsko bilje
- * lovorov list
Priprema:
1. Batake skuvati u slanoj vodi pa ih istrljati solju, preliti sa 100 g rastopljenog maslaca i peći u rerni 30 minuta na 200 stepeni. Od vode u kojoj su se kuvali bataci napraviti supu.
2. Za to vreme na zagrejanom maslacu ispržiti praziluk ili crni luk i beli luk, pa kad omekša, dodati šećer, lovorov list i sok od pomorandže.
3. Sve krčkati na tihoj vatri dok se šećer ne karamelizuje.
4. Batake staviti na tanjir, preliti karamelizovanim lukom i ukrasiti kriškama pomorandže i začinskim biljem.
Bonus video: