VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka

Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena

Recepti
Autor:
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA?, Foto: Printscreen/youtube

Naš današnji predlog za ručak je pasulj po starom receptu iz JNA:

Sastojci:

  • 500 gr pasulja
  • 1 glavica crnog (crvenog) luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 gr masti ili ulja
  • so, biber, 1 kašika suve začinske paprike, 1 kašika mešavine začina, 1 list lovora, 1 suva paprika, peršunov list

Priprema: Pasulj potopite u vodu dan ranije, pa ga ocedite i dobro operite. Iseckajte sitno crni i beli luk, kao i šargarepu. Propržite na ulju ili masti pa ostavite sa strane. Proržite i kobasice i ostavite ih sa strane. U dublji lonac stavite pasulj da se kuva. Prvu vodu prospite pa sipajte drugu vodu i kuvajte pasulj. U ključalu vodu dodajte pola glavice svežeg crnog luka, a potom i lovorov list i začine, a potom i prodinstan crni luk, beli luk i šargarepu. Dodajte i kobasice i kuvajte na laganoj vatri dok se sve ne sjedini.

Napravite zapršku od brašna i začinske paprike pa zapržite pasulj.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs