BRIONSKI KROMPIR SA ĆUFTAMA NA JOVANKIN NAČIN: Jelo koje je Tito obožavao i na koje niko neće ostati ravnodušan

Oduševiće vas ukus ovog jela koje se krajnje jednostavno priprema a idealno je za ručak!

Recepti
Autor:
BRIONSKI KROMPIR SA ĆUFTAMA NA JOVANKIN NAČIN: Jelo koje je Tito obožavao i na koje niko neće ostati ravnodušan
Brionski krompir sa ćuftama na Jovankin način., Foto: printscreen/youtube/Deda Miletova Kuhinja

Jovankine krompir ćufte koje je pripremala Titu dok su provodili vreme na Brionima. Ovaj recept je naučila od svoje majke.

Jednom kada probate ovo jelo sigurno ćete ga praviti ponovo. Ukus je fantastičan a priprema nije zahtevna ni za početnike.

Sastojci:

  • 1kg Krompira
  • 500gr mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • 150gr slaninice
  • 250gr rendanog kačkavalja
  • 50gr maslaca
  • 50ml ulja
  • Origano,biber,vegeta…
  • 500ml paradajiz sosa

Priprema:

Staviti krompir da se kuva a za to vreme pripremiti ćufte. Iseckati sitno crni luk pa dodati u mleveno meso a zatim dodati i seckani beli luk. Sitno seckanu slaninicu pomešati sa smesom a onda dodati i jaja uz začine. Dobro promešati smesu i ostaviti da odstoji nekih 30 minuta.

U posebnu činiju sipati paradajz pire (sos) , ulje i kašičicu origana pa promešati. Skuvan krompir procediti i izgnječiti uz margrin, kao kada se priprema pire . U tu smesu dodati rendani kačkavalj pa ponovo promešati. Izručiti krompir u činiji za pečenje i lepo ravnomerno rasporediti. Preliti ga smesom sa paradajzom.

Titove ćufte
foto: printscreen/youtube/Deda Miletova Kuhinja

Ćufte poređati preko smese od krompira. Peći na 180 stepeni oko 30ak minuta. Dodati kačkavalj preko ćuftica pa vratiti da se dopeče još 10ak minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs