TURSKO JELO DO MLEVENOG MESA: Sočno, puno fila i izdašno - odličan predlog za ručak

Tuska jela su veoma bliska našim i nama neodoljiva - zato samo napred, ako odlučite da napravite ovaj ručak

Recepti
Autor:
TURSKO JELO DO MLEVENOG MESA: Sočno, puno fila i izdašno - odličan predlog za ručak
Tursko jelo od mlevenog mesa, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 300gr mlevenog mesa
  • 100gr kupusa
  • 1 jaje
  • manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • 3 kašike brašna
  • od začina: biber, suvi začin, so, suva začinska paprika

Za krompir pire:

  • 4 veća krompira
  • 50-100gr sira po želji
  • 3 kašike mleka
  • malo soli

Priprema: Mleveno meso izmešati sa začinima i sitno seckanim povrćem. Napravite loptice od mlevenog mesa, pa zatim gnezda. Pecite meso u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata. Zatim napravite pire krompir sa kačkavaljem pa napunite pečena gnezda i vratite u rernu da se još malo zapeče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs