Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 fildžana (50 ml) šećera
  • 2 fildžana ulja
  • 2 fildžana mlevenih oraha
  • 1 supena kašika praška za pecivo
  • 7 fildžana brašna

Agda (sirup):

  • 2 šolje (od 250 ml) šećera
  • 2 šolje vode
  • 3 kolutića limuna
urmasice.jpg
Foto: Printscreen/ Youtube/Hanuma Kocht!

Priprema:

1. Sjediniti sve sastojke za testo pa ga ostaviti da 15 minuta odstoji u frižideru. Uzimati male loptice i oblikovati ih u urmašice, pa pre ređanja u pleh svaku staviti na rende da ostane reljefast trag. Nemojte ih zbijati u tepsiji jer će da narastu.

2. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, zatim smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.

3. Agdu (sirup) kuvati 5 minuta na laganoj vatri.

4. Vrućom agdom zaliti mlake urmašice.

5. Poslužiti ih tek kada se potpuno ohlade.

Kada ovu poslasticu obogatite orasima, ukus koji se dobije je, malo je reći - genijalan! Servirajte ih uz tursku kaficu.