Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g krem sira
  • 200 g sirnog namaza
  • 1 kisela pavlaka
  • 2 jaja
  • 200 ml mineralne vode
  • So

Još:

  • 150 ml mleka
  • 50 ml ulja
shutterstock-338313803.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje ili namažite puterom.

Listove za pite i ostavite zarolane kao što ste ih dobili u pakovanju pa ih isecite na trake širine dva centimetra.

U dubljoj posudi pomešajte sir, sirni namaz, jaja, kisela pavlaka, mineralnu vodu i so. U smesu dodajte narezane trake testa.

Smesu prebacite u posudu za rernu, poravnajte i stavite u rernu.

Zagrejte mleko do vrenja pa mu dodajte ulje i malo soli. Nakon 30 minuta prelijte pitu mešavinom mleka i ulja pa vratite u rernu na još deset minuta.

Prijatno!

Ako više nemate ideja šta da pipremite za doručak ili večeru donosimo vam jedan sjajan recept koji vam neće izbiti sav novac iz novčanika.