Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g krem sira
- 200 g sirnog namaza
- 1 kisela pavlaka
- 2 jaja
- 200 ml mineralne vode
- So
Još:
- 150 ml mleka
- 50 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje ili namažite puterom.
Listove za pite i ostavite zarolane kao što ste ih dobili u pakovanju pa ih isecite na trake širine dva centimetra.
U dubljoj posudi pomešajte sir, sirni namaz, jaja, kisela pavlaka, mineralnu vodu i so. U smesu dodajte narezane trake testa.
Smesu prebacite u posudu za rernu, poravnajte i stavite u rernu.
Zagrejte mleko do vrenja pa mu dodajte ulje i malo soli. Nakon 30 minuta prelijte pitu mešavinom mleka i ulja pa vratite u rernu na još deset minuta.
Prijatno!