ITALIJANI OVAKO PRAVE NAJZDRAVIJU VEČERU NA SVETU I TO ZA SAMO 5 MINUTA: Niskokalorična je, a ima NEOPISIVO LEP ukus

Italijani su poznati po tome što vole da uživaju u jelu i piću, posebno u večernjim satima, a palenta im je jedno od najzdravijih jela.

Recepti
01:05h Autor:
ITALIJANI OVAKO PRAVE NAJZDRAVIJU VEČERU NA SVETU I TO ZA SAMO 5 MINUTA: Niskokalorična je, a ima NEOPISIVO LEP ukus
Kako Italijani spremaju najzdraviju večeru?, Foto: Printscreen Youtube - Cucina Geek

Palenta potiče upravo iz severne Italije, niskokalorična je, i kao takva je dobra namirnica za mršavljenje. Prijatelj je vitke linije, jer pomaže u borbi protiv celulita i zadržavanja vode. Lako je svarljiva i daje osećaj sitosti koji dugo traje, a takođe se bori protiv nadutosti stomaka. Osim toga, bogata je antioksidansima.

Italijani spremaju najukusniju palentu i najčešće je koriste kao osnovu uz koju jedu grilovano povrće ili neko bareno meso.

Sastojci:

  • 250 g palente
  • 1 l vode
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je. Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju.

Ovako spremljenu palentu možete da koristite kao večeru, a uz nju možete poslužiti po želji ili kefir i sir ili grilovano povrće. Na taj način ćete dobiti niskokalorični obrok koji će vas brzo zasititi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs