Italijani obožavaju krompir pitu iz tiganja, jer se sprema neverovatno jednostavno, a ukus je neopisiv, prosto morate da je probate! Ovaj speciijalitet nazivaju još i zdrobljeni krompir, a svako ko je od sada probao, oduševio se! Sigurni smo da će vam ovaj obrok postati omiljena večera ili doručak.
Sastojci:
- 500g krompira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- so
- biber
- maslinovo ulje
- 100 g šunke
- 100 g topljenog sira
Priprema:
Krompir s korom skuvajte, pa ga očistite i zdrobite. Dodajte mu so, jaje, biber i brašno i umesite glatko testo. U tiganj stavite maslinovo ulje, te polovinu testa razvijte po dnu tiganja. Zatim poređajte preko šunku, sir, opet šunku i na vrh razvijte ostatak testa. Pecite oko 5 minuta sa jedne srane i 5 minuta s druge strane, na laganoj vatri.
Obavezno servirajte toplo, jer je tako ukus neodoljiv!
Krompir pitu morate probati, jer ovakav specijalitet, koji se pravi začas, niste jeli do sada!
Krompir pitu morate probati, jer ovakav specijalitet, koji se pravi začas, niste jeli do sada!