Italijani obožavaju krompir pitu iz tiganja, jer se sprema neverovatno jednostavno, a ukus je neopisiv, prosto morate da je probate! Ovaj speciijalitet nazivaju još i zdrobljeni krompir, a svako ko je od sada probao, oduševio se! Sigurni smo da će vam ovaj obrok postati omiljena večera ili doručak.
Sastojci:
- 500g krompira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- so
- biber
- maslinovo ulje
- 100 g šunke
- 100 g topljenog sira
Priprema:
Krompir s korom skuvajte, pa ga očistite i zdrobite. Dodajte mu so, jaje, biber i brašno i umesite glatko testo. U tiganj stavite maslinovo ulje, te polovinu testa razvijte po dnu tiganja. Zatim poređajte preko šunku, sir, opet šunku i na vrh razvijte ostatak testa. Pecite oko 5 minuta sa jedne srane i 5 minuta s druge strane, na laganoj vatri.
Obavezno servirajte toplo, jer je tako ukus neodoljiv!