Italijani obožavaju krompir pitu iz tiganja, jer se sprema neverovatno jednostavno, a ukus je neopisiv, prosto morate da je probate! Ovaj speciijalitet nazivaju još i zdrobljeni krompir, a svako ko je od sada probao, oduševio se! Sigurni smo da će vam ovaj obrok postati omiljena večera ili doručak.

shutterstock-665963437.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500g krompira
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 100 g šunke
  • 100 g topljenog sira

Priprema:

Krompir s korom skuvajte, pa ga očistite i zdrobite. Dodajte mu so, jaje, biber i brašno i umesite glatko testo. U tiganj stavite maslinovo ulje, te polovinu testa razvijte po dnu tiganja. Zatim poređajte preko šunku, sir, opet šunku i na vrh razvijte ostatak testa. Pecite oko 5 minuta sa jedne srane i 5 minuta s druge strane, na laganoj vatri.

Obavezno servirajte toplo, jer je tako ukus neodoljiv!

02:40
LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija

Krompir pitu morate probati, jer ovakav specijalitet, koji se pravi začas, niste jeli do sada!