Nutricionisti, često naglašavaju važnost lakše večere za pravilnu ishranu, tako da je vrlo bitno da tada jedemo lagano i bez preterivanja.
Iako se mnogi u procesu mršavljenja odlučuju na preskakanje večere, stručnjaci upozoravaju da to može dovesti do suprotnog efekta. Preskakanje obroka, a posebno večere, može izazvati osećaj gladi tokom noći, što vas može navesti da nešto gricnete kada ne treba, recimo oko ponoći.
Zato je važno pripremiti lagan, ali hranljiv obrok koji ne samo da zadovoljava apetit, već pomaže i u podsticanju metabolizma i sagorevanju kalorija. Jedan od idealnih izbora za takvu večeru je jednostavna kajgana sa proteinima, začinjena aromatičnim biljem, koju možete pripremiti za samo pet minuta.
Sastojci:
- 1 celo jaje
- 3 belanca
- Sveži vlašac
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica majčine dušice
- Prstohvat soli
Priprema:
Ovaj jednostavan recept zahteva minimalan trud i vreme, a daje ukusan i zdrav obrok. Prvo, sitno naseckajte svež vlašac. U posudi umutite celo jaje i tri belanca, dodajući naseckani vlašac, peršun, bosiljak, majčinu dušicu i so. Tiganj zagrejte na šporetu i pripremite kajganu na uobičajen način.
Nutritivna vrednost:
Ova kajgana sadrži oko 200 kalorija, što je idealno za kasni obrok. Zbog visokog sadržaja proteina, ovaj obrok ne samo da će vas brzo zasititi, već će pozitivno uticati i na tonus mišića, što je od velike važnosti za one koji žele da smršaju i zadrže snagu. Takođe, po želji možete uz kajganu dodati komad dvopeka, čime ćete zaokružiti ovaj lagan obrok.
Prijatno, uživajte!
Stil/Krstarica
Bonus video: