Način na koji Brazilci kuvaju pasulj je pravi hit: Svako zrno dobro raskuvano, ukrčkano i preukusno

Brazilci obožavaju pasulj, a veruje se da ga spremaju na najbolji mogući način

Recepti
Autor:
Način na koji Brazilci kuvaju pasulj je pravi hit: Svako zrno dobro raskuvano, ukrčkano i preukusno
Pasulj na brazilski način, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • Šareni pasulj
  • Vrela voda
  • so
  • biber
  • začinska slatka paprika
  • lovorov list
  • kobasice
  • 1 kocka za supu (juneća)
  • beli luk
  • crni luk

Priprema: Pasulj se potopi u vrelu vodu i stavi na ringlu da provri. Nakon 10 minuta se skloni sa ringle, procedi, doda mu se nova voda i lovorov list i o stavi da se skuva oko sat i po.

Zatim se u posebnoj šerpi prodinsta crni i beli luk i kobasica. Doda se skuvan pasulj i začini i nalije se još vode. Zatim se tu doda i juneća kocka za supu i sve se krčka još nekoliko minuta zajedno dok se sve ne sjedini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs