Ovako Mađari spremaju piletinu: Nikad nisam jela sočnije i ukusnije meso, toliko je mekano da se raspada

Jedan prijatelj, otkrio mi je kako Mađari spremaju piletinu, toliko je mekana da se raspada.

Recepti
Ovako Mađari spremaju piletinu: Nikad nisam jela sočnije i ukusnije meso, toliko je mekano da se raspada
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 1 kg piletine
  • 150-200 g dimljene slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 paprike
  • 400-500 g paradajza
  • 100 ml belo vino
  • 200 ml voda
  • začini (so, suvi začin, ljuta ili slatka začinska paprika, biber)

Priprema:

Poređati piletinu u posudu, začiniti i utrljati začine u mesto i ostaviti sa strane. Propržiti slaninu, povaditi iz tiganja i na toj amsnoći propržiti luk i šargarepu, pa dodati isečene paprike i paradajz. Dinstati, pa začiniti i dodati piletinu. Dodati belo vino i vodu pa poklopiti. Dinstati oko pola sata i dodati slaninu. Ostaviti da krčka oko 10 minuta i dodati sveži peršun.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs