Sastojci:
- tikvica srednja (oko 600 - 700 g)
- 1 glavica luka
- 3 - 4 cena belog luka (ili manje ako ne volite toliko)
- 1 šargarepa (manja)
- 70 g celera
- 3 - 4 krompira (oko 350 g)
- 2 paradajza (ili pelat)
- mirođija
- peršunovo lišće
- 2-3 kašike ulja
- biber, suvi začin, so
Priprema:
Izdinstati luk na ulju, ja dodam odmah i beli luk. Potom iseckan krompir, šargarepu, celer. Kratko dinstati i dodati iseckan paradajz i 200 ml vode. Zatim idu iseckane tikvice, kratko dinstati, dodati još vode. Kuvati dok sve ne omekša pa dodati začine i iseckanu mirođiju i lišće. Na kraju umešati umućeno jaje sa pavlakom i brašnom. Kuvati kratko i poslužiti. Prijatno!
(Stil/ Šerpica recepti)
Bonus video: