Gulaš iz vreće: Meso se topi, saft je preukusan, a priprema se očas posla

Donosimo vam najbolji recept za gulaš iz vreće, koji se sprema očas posla.

Recepti
Gulaš iz vreće: Meso se topi, saft je preukusan, a priprema se očas posla
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 1 kg ćurećeg karabataka
  • 600 g crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1-2 paprika
  • 550-600 ml paradajz sosa
  • Ulje, biber, so, suvi začin, lovorov list, zašinska paprika slatka i ljuta,
  • senf
  • 2 kašike brašna sa 300 ml vode
  • 1 vrećica za pečenje u rerni

Priprema:

Očistiti karabatak i iseći meso na sitne komade i ubaciti u kesu. Iseckati luk na kockice, izrendati šargarepu i sve ubaciti u kesu. Iseckati paprike i beli luk pa takođe dodati u kesu. Doadati začine, ulje, senf i paradajz sos. Zatvoriti kesu, protresti je, izbockati čačkalicom i staviti u pleh da se peče oko 1.30 h. Preručiti gulaš u posudu, dodati vodu i staviti da proključa. Razmutiti brašno sa vodom i sipati u gulaš, pa pustiti da proključa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs