Brzi čokoladni kolač bez brašna od 6 sastojaka: Pravi se jednostavno, vrlo je izdašan i prekusan, a uopšte ne košta puno

Idealan kolač kada imate manjak vremena, a želite da iznenadite svoje najmilije!

Recepti
00:14h
Brzi čokoladni kolač bez brašna od 6 sastojaka: Pravi se jednostavno, vrlo je izdašan i prekusan, a uopšte ne košta puno
Foto: Shutterstock

Prelep čokoladni kolač bez brašna sprema se začas, a munjevitom brzinom nestaje sa stola. Možete ga dekorisati šlagom, voćem, šećerom u prahu, kombinacije su razne.

Sastojci:

  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 160 g putera
  • 6 jaja
  • 50 g kakao praha
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
čokolada
foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. Okrugli kalup prečnika 24-26 cm obložite papirom za pečenje. Belanca odvojite od žumanaca pa ih umutite u čvrst sneg. Kada belanca postanu čvrst sneg, dodajte šećer i mutite da postanu sjajna.

Za to vreme, na nižoj temperaturi istopite puter i čokoladu koju ste izlomili na manje komade. Kada se puter i čokolada potpuno sjedine sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi 5-6 minuta. Zatim, dodajte jedno po jedno žumance i sjedinite varjačom u gust krem.

Dodajte kakao prah i prstohvat soli pa dobro izmešajte. U čokoladnu smesu dodajte jednu veliku kašiku umućenih belanaca, izmešajte žicom, a zatim celu čokoladnu smesu dodajte belancima i sjedinite žicom.

Ulijte smesu u pripremljen kalup i poravnajte površinu. Pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni.

Nakon pečenja, izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se ohladi u kalupu, a potom ga dekorišite po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs