Čokoladni kolač bez brašna i belog šećera: 1 namirnica mu daje poseban ukus u sočnost, a gotov za pola sata

Recept za neodoljivi čokoladni kolač stigao je čak iz Južne Amerike!

Recepti
Čokoladni kolač bez brašna i belog šećera: 1 namirnica mu daje poseban ukus u sočnost, a gotov za pola sata
Foto: Profimedia

Čokoladni kolač bez brašna i belog šećera posebno je popularan među ljudima koji se zdravo hrane, a pravi se neverovatno jednostavno! Naime, pomoradnže mu daju poseban šmek i čine ga neodoljivim!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 pomorandže
  • 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
  • pola kašičice sode bikarbone

Za fil:

  • 100 grama crne čokolade
  • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
čokolada
foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs