Sastojci za testo:
- 1 kg brašna
- 0,5 l mleka
- 2 dl mineralne vode
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 1 kocka svežeg kvasca
- 300 g sala (može i margarin ili maslac)
Priprema: Zagrejte mleko. Odvojite malo i stavite kvasac da se aktivira. U ostatak mleka stavite mineralnu vodu, šećer, so, žumance i umućeno belance. Dodajte aktiviran kvasac i polako dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo.
Ostavite testo da se udvostruči, razvaljajte ga i premažite mlevenim salom (ili margarinom ili maslacem). Preklopite testo kao lisnato i ostavite da miruje pola sata. Ponovite ovaj postupak još dva puta.
Razvaljajte testo, isecite na trokute, stavite marmeladu ili pekmez na svaki trougao, zarolajte u kifle i ostavite ih da narastu.
Pecite na 200°C dok ne porumene, a nakon pečenja pospite šećerom u prahu.