Sastojci za testo:

  • 1 kg brašna
  • 0,5 l mleka
  • 2 dl mineralne vode
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 300 g sala (može i margarin ili maslac)
sladjina-kuhinja--salcici-1v7i3xjon7s--1280x720--0m00s.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Priprema: Zagrejte mleko. Odvojite malo i stavite kvasac da se aktivira. U ostatak mleka stavite mineralnu vodu, šećer, so, žumance i umućeno belance. Dodajte aktiviran kvasac i polako dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo.

Ostavite testo da se udvostruči, razvaljajte ga i premažite mlevenim salom (ili margarinom ili maslacem). Preklopite testo kao lisnato i ostavite da miruje pola sata. Ponovite ovaj postupak još dva puta.

Razvaljajte testo, isecite na trokute, stavite marmeladu ili pekmez na svaki trougao, zarolajte u kifle i ostavite ih da narastu.

Pecite na 200°C dok ne porumene, a nakon pečenja pospite šećerom u prahu.

img-20170116-140426.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Miris salčića mnoge podseća na detinjstvo, ali da li ste ih ikada spremili svojoj deci ili unucima? Uradite to sada i to po ovom receptu