Ovako je moja baka pravila Moravski đuveč: Ukusan obrok gotov očas posla, od jednostavnih sastojaka

Donosimo vam najbolji recept za Moravski đuveč, koji se sprema očas posla.

Recepti
Ovako je moja baka pravila Moravski đuveč: Ukusan obrok gotov očas posla, od jednostavnih sastojaka
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 1 struk praziluka
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 paprike
  • 1 šargarepa
  • 130 g pirinča
  • 2 srednja krompira - 500 g
  • Ulje
  • začini po vašem ukusu: so, biber, suvi začin
  • 5 do 6 babura paprika
  • 400 do 500 g pilećih bataka
  • 600 ml vode

Priprema:

Iseckati praziluk na kockice i crni luk na rebarca, pa propržiti na ulju. Dadati iseckanu šargarepu i crvene seckane paprike. Dodati pirinač. Dinstati, pa dodati krompiriće iseckane na kockice. Začiti po ukusu pa promešati. Začiniti batake. U pouljenu tepsiju (vatrostalnu posudu) poređati batake, a zatim puniti paprike isprženom smesom od povrća i ređati u tepsiju, između bataka.Ostatak smese sipati između paprika i bataka. Preliti vodom. Peći na 200 stepeni, oko 40 minuta.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs