Ko je još gladan neka se javi

PITA S MESOM NA SPRAT: Savršenstvo za gurmane, nema šanse da se zadržite samo na jednom parčetu, PREUKUSNA JE

Svako ko je napravio pitu sa mesom na sprat, više nikako nije mogao da joj odoli, te se vrlo često nađe na trpezi.

Recepti
Autor:
PITA S MESOM NA SPRAT: Savršenstvo za gurmane, nema šanse da se zadržite samo na jednom parčetu, PREUKUSNA JE
Recept za pitu sa mesom na sprat, Foto: Profimedia

Za ovu pitu nemojte koristiti veliku tepsiju, maja je idealna jer se rolnice pite stavljaju jedna na drugu.

Sastojci:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 1/2 kg mlevenog mesa, mešavina
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • biozačin, so biber, ulje
Pita sa mesom
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Na ulju propržiti iseckani crni luk, dodati meso i njega propržiti. Dodati beli luk, može malo aleve paprike, biozačin, so i biber.

2. Manji pleh obložiti listovima kora pa ih malo namazati uljem. Prvu koru namazati uljem, pa u dnu kore dodati po širini malo mesa, saviti ivice i uviti u rolnicu. Staviti na dno uskog a dugog pleha. Tako uraditi još jednom.

3. U jaja dodati pavlaku pa to izmešati. Prvi red rolnica premazati pavlakom. Preko nih opet staviti rolnice mesa pa ih premazati,i tako redom. Poslednji red premazati i prekriti korama koje vise preko pleha.

4. Sve to namazati filom, malo i uljem i peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, da porumeni.

5. Pitu služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs