Kremasti kolač sa breskvama je idealan posebno za letnje dane, jer osvežava, a koliko je sočan, topi se u ustima. Kad kod je na stolu, uvek se traži zalogaj više!
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 kašike kristal šećera
- 3 kašike ulja
- 3 kašike mleka
- 3 kašike brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- oljuštene i usitnjene breskve
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 600 ml mleka
- 1 šlag krem
Priprema:
Početi sa pripremom biskvita - umutiti jaja, dodati šećer i vanilu i nastaviti sa mućenjem. Dodati ulje i mleko, prašak za pecivo i brašno, nastaviti sa mućenjem.
Smesu preliti u kalup i peći 15 minuta na 200 stepeni.
Preko vrućeg biskvita sipati malo mleka, poređati breskve, a preko njih staviti prethodno skuvan puding. Ostaviti da se hladi, pa dekorisati šlag kremom.