Sastojci:
8 jaja 250 grama margarina 150 grama šećera 350 grama oštrog brašna 2 kesice vanil šećera 200 mililitara kisele pavlake 1 prašak za pecivo 350 grama šećera 8 kašika vode 4 breskve
Način pripreme:
Jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. U sud sa žumancima dodamo 150 grama šećera, margarin, malo soli i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodamo prašak za pecivo, vodu, pavlaku, brašno i mešamo dok se sastojci ne sjedine. Testo preručimo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Pečemo 30 minuta na 180 stepeni.
Breskve isečemo na kriške i poređamo ih po ispečenom kolaču. Nanesemo vanil šećer. Belanca izmutimo mikserom, dodamo 350 grama šećera i mutimo dok se ne rastopi. Izmućena belanca nanesemo na breskve, vratimo tepsiju u rernu i pečemo još 15 minuta na 150 stepeni. Isečemo kolač na parčiće i kriškama breskve ukrasimo svaki od njih.
Prijatno!